«I Estate sin nye serie om bærekraft i eiendomsbransjen, «Vi redder verden» forteller Anders Solaas i Cushman & Wakefield Realkapital om hvordan flytteprosesser kan bli mer bærekraftige.»

Flytteprosesser kan bli mer bærekraftig

I Estate sin nye serie om bærekraft i eiendomsbransjen, «Vi redder verden» forteller Anders Solaas i Cushman & Wakefield Realkapital om hvordan flytteprosesser kan bli mer bærekraftige.

Mange bedrifter flytter hvert tiende år, i forbindelse med at leieavtaler utløper. Ofte blir fullt brukbare kontorlokaler pusset helt opp for at det skal se nytt ut når en ny leietaker skal flytte inn. Dette er ofte både unødvendig og lite bærekraftig.

 

For å bidra til en mer bærekraftig utvikling, har Cushman & Wakefield Realkapital utviklet en egen kravspesifikasjon for leietakere som ønsker mer gjenbruk. Kravspesifikasjonen CWR Bærekraft har fordeler både for leietakerne og gårdeierne. Leietakerne kan få en rimeligere leiekontrakt med større fleksibilitet og kortere avtaletid. Gårdeieren slipper å bruke store kostnader på oppussing, og slipper ofte med å bare gjøre mindre oppgraderinger og male lokalene. Dessuten oppnår begge parter en kraftig miljøfordel. Dette forteller Anders Solaas mer om til Silje Rønne fra Estate og Nicolai Riise fra Mad arkitekter, som leder programserien om bærekraft. Se den her