Vi oppsummerer 2020

Når vi publiserer årets siste markedsinnsikt har de første personene i verden fått koronavaksine, og vi er bare dager unna den første vaksinasjonen her i Norge. Utrullingen av vaksinen vil påvirke den økonomiske utviklingen både her hjemme og globalt. Dermed rykker vi også nærmere en renteøkning.

Det er alltid spennende å følge med på innspurten av transaksjonsåret. Med det tempoet vi har sett den siste tiden kommer vi til å passere fjoråret som endte på NOK 105 mrd. Og det i et år preget av mye usikkerhet, og nærmest uten tilstedeværelse fra utenlandske investorer som har blitt hindret av koronatiltakene. I trendartikkelen Eiendomsåret 2020 fra sjokk til jubel – hva venter fremover? dykker vi enda dypere inn i materien og ser samtidig inn i glasskula.

Markedskartet er oppdatert med leiepriser, kontorledighet og siste nytt fra kontorområdene. Nortura flytter fra Løren til Schweigaardsgate og Statens vegvesen Oslo er på vei ut av Fyrstikkaléen 1. Våre leietakerrådgivere har jobbet med Nortura og deres nye hovedkontor i Entra-eide Tollgaarden.

Konsekvensene av koronaen har vært en katalysator for mange bransjekategorier innen retail. På godt og vondt. Forskjellene er store blant kjøpesentrene der dagligvare, hus og hjem samt sport har vært de store vinnerne. Motesegmentet, med klær og sko har derimot fortsatt den negative trenden. En ting er sikkert, vi kommer til å se en eskalering i nye konsepter og løsninger i kundereisen drevet frem av utfordrere som Askeladden, men også av tradisjonelle selskaper som Vinmonopolet. De er allerede i gang med å teste løsninger som vil gjøre kundereisen mer sømløs.

Les hele vårt nyhetsbrev What’s next og hold deg oppdatert med verdifull markedsinnsikt om sektorer som kontor, handel, capital markets og bolig. 

 


WHAT'S NEXT

Registrer deg for å motta analyser og innsikt i trender som vil prege eiendomsbransjen.