Your browser doesnt support canvas!

)

Olav Vs gate 5 – sjelden mulighet i CBD/Vika!

Olav Vs gate 5, 0161 Oslo

Areal: 722 m²

Etasje: 1

Byggeår: 1960

Renovert år: 2021

Energimerking: C – Lysegrønn

Overtakelse: Etter avtale

Type lokale: Kontor

Fasiliteter: Aircondition, Bredbåndstilknytning, Heis

Om eiendommen

«Oslos flotteste kontorbygg!»

Bladet NæringsEiendom hadde i en undersøkelse i 2009, bedt et 20-tall av de viktigste eiendomsaktørene i Oslo om å peke ut det de mente var det flotteste kontorbygget i Oslo. Kriteriene var utelukkende beliggenhet og standard, pris var underordnet. Opptellingen viste at syv av de spurte pekte på det såkalte «Wilhelmsen-bygget» i Olav Vs gate 5, på hjørnet av Dronning Mauds gate. Bygget ligger praktfullt til vis a vis Rådhuset og et drøyt steinkast fra bryggekanten og Aker Brygge. En av de spurte var klare i sitt svar og som plasserte bygget på toppen av listen, var Christian Ringnes: «– Utrolig fint. Det fineste rendyrkede kontorbygget i Oslo er etter min mening Wilhelmsen-gården i Olav Vs gate.»

Vi tror inntrykket av bygget fortsatt står ved lag: Olav Vs gate 5 er trolig fortsatt det flotteste kontorbygget i Oslo!

Olav Vs gate 5 er tegnet av Arnstein Arneberg og Frithjof Stoud Platou. Rederiet Wilhelm Wilhelmsens tidligere hovedkontor har en av byens beste beliggenheter, med gode adkomstmuligheter og utsikt over Rådhusplassen og Oslofjorden fra store deler av lokalene. Bygget ble reist i 1960 og er kledd i svært lys trondhjemitt fra Støren. Olav Vs gate 5 har en unik flott beliggenhet mellom Stortingsgata og Aker Brygge. Gaten er kalt opp etter Kong Olav, og rett ved finner man både Olav Vs plass og Kronprinsesse Marthas plass (Rådhushagen).

Andre leietakere i bygget er: Sparebank 1 Markets, Yinson Production, Solon Eiendom, The Firm AS, ABN AMRO og Strømstangen.

Standard

Bygget gikk igjennom en totalrehabilitering i 1996, og har siden da vært fortløpende oppgradert og vedlikeholdt. Her har man ønsket å ta vare på vakre klassiske detaljene, men samtidig sørge for at lokalene fremstår moderne og innbydende.

Bygget har flott felles takterrasse som er til felles bruk.

I bygget er det egen golfsimulator som kan leies pr time via gårdeier.

Her finner man også eget privat treningssenter «The Armory», hvor Leietakerne selv kan booke gruppetimer eller PT. Ønsker man mer ordinær egentrening, ligger EVO og Soma i samme bygget.

Tilgang til garderobe kan leies i tillegg.

Muligheter for leie av innendørs parkeringsplass.

I garasjen finner man avlåst sykkelparkering, samt sykkelverksted og vaskemuligheter for bil.

Bygget er på 10 000 kvadratmeter og er eid av Pecunia.

Det er planer om at bygget blir Breeam In Use sertifisert i 2023/2024.

Innhold

Lokalet ligger i deler av 1. etasje og med interntrapp opp til deler av 2. etasje.

1. etasje har to inngangsmuligheter – både via hovedinngangen men også egen inngang via Haakon VIIs gate.

2. etasje har fint inngangsparti med resepsjon og er i dag inndelt i flere møterom / kontor, samt podcast rom. Her kan man fint tilrettelegge for sosiale soner eller drop-inn plasser, om man har ansatte som ofte er på farten men vil innom kontoret i kortere perioder. Bak resepsjonen finner man også eget tekjøkken.

2. etasje er det lagt opp til arbeidsplasser i åpent landskap, møterom og kjøkken / spiseplass.

Det er uvanlig god takhøyde i 1. etasje, noe som gir en spesielt god opplevelse når man ankommer lokalet. Det er lyse og moderne flater, med hovedsakelig parkettgulv. I 2. andre etasje er det blanding av tepper og parkett. Etasjene har store vinduer på begge sider, noe som gir godt med lys. Vinduene mot fasaden gir utsikt rett mot Rådhuset, og man ser pulsen i byen ifm alle som går forbi. Søker du lokaler som ønsker profilering, gir dette lokalet store muligheter for den rette bedriften.

I 2021 ble det montert nytt kjøkken i 2. etasje og WC i 1. etasje ble oppgradert med nye fliser samt toalett.

VELKOMMEN TIL VISNING!


Ansvarlige hos oss


Vennligst kontakt meg vedrørende

Olav Vs gate 5 – sjelden mulighet i CBD/Vika!

Kontakt oss