Your browser doesnt support canvas!

)

Parallell – Nytt kontorbygg på ca. 19.000 kvm på Økern

Lørenveien 73

Areal: 500-19000 m2

16 etasjer

 

Kontorbygget som gir deg energi

Parallell er et nytt kontorbygg som har medarbeidernes trivsel og velvære i fokus. Kombinert med gjennomtenkte løsninger og gode lysforhold byr Parallell på et bedre og friskere arbeidsmiljø.

 

Små eller store kontorlokaler?

Bygget er utformet for å gi maksimal utnyttelse av dagslys og tilbyr gode og lyse arbeidsplasser. Med effektive og tilpasningsdyktige planløsninger ligger alt til rette for at bygget enkelt kan tilpasses ulike behov og arbeidsformer – og bedrifter i alle størrelser. Areal fra 400 til 19 000 m².

 

Liv og bevegelse
Inngangen til bygget ligger vendt ut mot et torg til allmenn benyttelse. Her vil det bli gode sitteplasser, grøntarealer, sykkel- og gangstier. Sammen med utadrettet virksomhet i første etasje legger dette opp til et pulserende nærområde hele døgnet.

 

En levende bydel

Parallell ligger rett ved det kollektive knutepunktet Økern. Herfra er det 10 minutter til Oslo sentrum med t-banen. Bygget er også lett tilgjengelig og meget godt synlig fra Ring 3/E6 og Østre Aker vei.

Det utvikles mange nye boliger, kontorbygg og handelsområder rundt Parallell – på Løren, Økern og Hasle. Få minutters gange fra bygget kommer nye Økern sentrum med mål om å bli et nytt bysentrum i Oslo hvor byliv, jobbliv og familieliv kombineres på sømløst vis.

Mange bedrifter og familier har allerede flyttet hit og mange flere skal det bli i årene fremover. Det satses stort og bredt i det som om få år vil være et livlig område både på dag- og kveldstid. Utover nye hjem, arbeidsplasser og alt du kan tenke deg av handel og servicetilbud, planlegges det hoteller, kulturopplevelser som kino og bibliotek, et mangfoldig idretts- og aktivitetstilbud, restauranter og serveringsteder, grøntområder og møteplasser.

Parallell er en del av Hovinbyen – en fremtidsrettet og klimasmart byutvidelse som er pekt ut som Oslos største byutviklingsområde.

 

19 000 m2 fylt med naturlig dagslys

På Parallell har vi kombinert arkitektur, design og teknologi for å skape gode, funksjonelle arealer og effektive kvadratmetere. Bygget er på 16 etasjer og plassert slik at vi får maksimal utnyttelse av dagslyset overalt i bygningen. Dette har vi fått til ved at bygningskroppen, som består av to sammenhengende deler, er forskjøvet parallelt i forhold til hverandre.

Parallell har således kun lyse arealer og svært effektive arealplan. Kombinert med store vindusflater, god takhøyde, effektiv ventilasjon og gjennomtenkte tekniske løsninger bidrar dette til et godt arbeidsmiljø, økt trivsel og dermed også økt produktivitet.

 

Fellesfasiliteter
I bygget planlegges resepsjons- og velkomstområde, bedriftsrestaurant, møteromssenter for byggets leietakere og coworking, sykkelparkering med mekkestasjon og sykkelvask, garderobe- og dusjfasiliteter, samt parkering med ladestasjoner for el-biler.

Hyggelige og uformelle møteplasser i byggets fellesarealer bidrar til samarbeid og kreativitet.

Et bygg med helhetlig bærekraftfokus
Som utvikler er vi i Skanska bevisste vårt ansvar for samfunnet, miljøet og fremtiden. Ved å velge et helse- og miljøsertifisert kontor tar du som leietaker ansvar for en bærekraftig utvikling. Det genererer lønnsomhet i form av lavere energikostnader, et sterkt varemerke, og produktive, friske og fornøyde medarbeidere.

 

Helse og velvære

Hovedfokuset på Parallell er å skape et godt arbeidsmiljø der mennesker skal trives og bli inspirert til å være produktive og kreative. Derfor skal bygget sertifiseres i henhold til den internasjonale WELL Building Standard – sertifiseringen for helsefremmende bygg. Standarden fokuserer på å fremme helse og velvære i bygg og er basert på mangeårig medisinsk og vitenskapelig forskning. Luftkvalitet, dagslysnivåer og komfortable arbeidsmiljøer er noe av det WELL Building-standarden setter strenge krav til. Prosjektet har allerede oppnådd WELL Core Gold-presertifisering som det første og eneste prosjektet i Norge.


Grønt

Parallell har mål om BREEAM-NOR Excellent-sertifisering og mottar Enova-støtte for bruk av innovativ teknologi. Vi setter strenge miljøkrav til hele livsløpet for våre bygg og tar bevisste valg for å minimere negative påvirkninger. Dette omfatter blant annet begrenset bruk av kjemikalier, resirkulering av materialer og energieffektive løsninger.


Ansvarlige hos oss


Relaterte referanser

Sentrallager Nord-Norge

650 kvm lyse kontorlokaler – 1 min gange til Økern t-bane stasjon!

Lyse kontorlokaler sentralt på Ryen

Haakon VIIs gate 1 – i hjertet av CBD/Vika!

Fleksible kontorlokaler i Vakås Verk – ny forretningspark for innovasjon og bærekraft

Sentrale kontorlokaler på Skøyen – Kortsiktig utleie